Arkiva ditore

20/05/2019

Shënime nga Uzbekistani

Prof. dr. Kudret BÜLBÜL* Kryetitulli mund të ishte edhe “Në gjurmët e qytetërimit të humbur”. Mbase do të ishte më i përshtatshëm. Por nuk mund të quhej “Iluminizmi i humbur” si në studimet e Frederick Starr, apo ashtu siç kërkohet kohët…

Kosovari i verbër, lexues entuziast i Kur’anit

Albert Bardhi, 31-vjeçari nga qyteti i Drenasit, edhe pse ka dëmtime në të pamurit, ai tashmë tre vite vazhdon të lexojë Kur’anin të shtypur në katër vëllime në Alfabetin Braj, sistem special i shkrim-leximit që lehtëson të verbërit për të…

Agjërimi mund të krahasohet me jetën tonë

Agjërimi fillon me namazin e sabahut dhe atëherë është më e lehtë të agjërohet, sepse sapo ka filluar. Ne sapo të lindim, jeta është e lehtë, prindërit tanë bëjnë gjithçka për ne, ndërsa ne jemi të lumtur dhe të qetë. Kur agjërimi…

Pesë gjëra në jetë që nuk mund të kthehen

- Tregimi që duhet ta lexoni – Një vajzë po e priste avionin në hapësirat e pritjes në një aeroport të madh. Pasiqë kishte nevojë për një pritje të gjatë, vendosi ta blejë një libër që koha t’i kalojë më shpejt. Bashkë me librin e bleu…