Arkiva ditore

10/05/2019

Bashkëshortësi me Nijjet

Nexhmuddin Ejub (komandanti i kështjellës në Balebek) nuk u martua për shumë kohë. Habitej me të edhe vëllai i tij Eseduddini, ndaj gjatë një rasti e pyeti: "Vëlla, përse nuk martohesh?!" Nexhmuddini iu përgjigj: ”Akoma nuk e kam gjetur…

Mjekërrbardhi, mendjendrituri e zemërbardhi!

Sllavizmi dhe komunizmi ishin e keqja e madhe kundër popullit shqiptar në përgjithësi e klerit fetar, pa marrë parasysh besimin në veçanti. “E kisha provuar të vija në Shqipëri në 1974 kur vizitova Kosovën dhe ndenja atje tre muaj, por…

Patrioti që komb e fe i shkriu në një kauzë!

Një burrë i hipur mbi kalë, me pushkë në krah e allti në brezë, ju printe shqiptarëve në mbrojtjen e kufirit. “Porsa të jepet kushtrimi, vraponi në kufi. Lërini sillat shtruar dhe kufomat mbi dhe. Ejani në kufi se kemi në rrezik kombin,…

Agjëruesi i ka të garantuara tri shpërblime

Falënderimi qoftë për Allahun e Madhërishëm, prej të cilit kërkojmë ndihmë, falje dhe udhëzim. Ndërsa bekimet e Allahut qofshin për Muhamedin a.s. për familjen e tij, për shokët e tij dhe për të gjithë ata që e ndjekin rrugën dhe mësimet e…