Arkiva ditore

07/05/2019

Do të vdes kushdo që thotë se kjo deve ka cofë!

Njëherë kishte jetuar një sulltan, i cili shumë e donte devenë e tij... Dhe kur sulltani e donte ndonjë deve, atëherë ajo bëhej e denjë për në pallat... Deveja fatlume ishte në duart e disa shërbëtorëve, dhe ata kujdeseshin për të po aq sa…

Ramazani nuk është festival i ushqimit!

Nuk duhet ta teprojmë në ngrënie, sepse Muhamedi (savs), ka thënë: “Biri i Ademit nuk ka mbushur enë më të keqe sesa barkun e tij.” (Tirmidhiu, nr. 2380) Njeriu i mençur ha për të mbijetuar, dhe nuk jeton për të ngrënë. Ushqimi më i…

Si ta kalojmë ramazanin

Pas muajit rexheb, ja sot po përfundon edhe muaji shaban, dhe nga sonte po fillon muaji i bekuar ramazan. Dy muajt e mëparshëm ishin një mundësi e madhe për t'u përgatitur për ramazanin, muajin më të mirë. Natyrisht, përgatitja duhej të…