Arkiva ditore

07/03/2019

Nata e mirë e Regaibit

Regaib, në gjuhën arabe është shumësi i fjalës “ragibe”, që do të thotë se kjo është nata e dhuntive, dhuratave, shpërblimeve dhe nxitëse për vepra të mira. Nata e mirë Regaib, sipas kalendarit hënor, bie natën e xhumasë së parë (nata që…

Bota Islame sonte shënon natën e Regaibit

Sonte Bota Islame do të shënojë natën e parë të mirë të tre muajve të shenjtë. Regaib, në gjuhën arabe është shumësi i fjalës “ragibe”, që do të thotë se kjo është nata e dhuntive, dhuratave, shpërblimeve dhe nxitëse për vepra të mira.…