Arkiva ditore

04/03/2019

Statistika: Prezenca e islamit në botë

Sipas të dhënave nga viti 2015, sot në botë ka rreth 1.7 miliardë muslimanë, ndërsa shkalla vjetore e rritjes së numrit të muslimanëve është 6.40 %. Islami është shtrirë në 50 shtete, ndërsa popullata më e madhe muslimane jeton…

Trajnoni zemrën tuaj

Është e natyrshme të kesh ndjenja të armiqësisë, zemërimit dhe xhelozisë, por ajo që bëni me këto ndjenja mund të të ndihmojë ta robërosh apo çlirosh veten. Nëse u dorëzoheni këtyre emocioneve, do të ushqeni një përbindësh që do ta zhyt…

Sulm islamofobik ndaj një xhamie në Holandë

Ndaj një xhamie në qytetin Hagë të Holandës, është kryer sulm islamofobik nga një grup i lëvizjes anti-islam dhe emigracion PEGIDA, raporton Anadolu Agency (AA). Nga Lëvizja PEGIDA, vendosi pankartë dhe manekin që përmban fyerje ndaj…

“Mëkati na e rrënon pavarësinë”

Vëllezër të dashur, xhemat i respektuar! Kur Allahu i Plotfuqishëm në suren el-Kehf, na tregon neve për Musain (a.s.), e përmend me të edhe një djalosh: وَإِذْ قَالَ مُوسَىٰ لِفَتَاهُ ... -  (Kujtoje) kur Musai i tha djaloshit…