Arkiva ditore

02/03/2019

Abdesti nga pikëpamja shkencore: larja e duarve

Mënyra se si merret abdesti i plotë në formën adekuate - Bëhet nijeti (qëllimi), vendi i nijetit është zemra. - Thuhet Bismilah. - Lahen duart rreth shuplakës dhe mes gishtave tri herë duke i fërkuar deri në kyç. - Shpërlahet goja…

Bujar Spahiu, kreu i ri i muslimanëve shqiptarë

Bujar Spahiu, i cili për afro 10 vite ka qenë n/kryetari “hije” i Komunitetit Musliman Shqiptar, u zgjodh kreu i ri i këtij institucioni. Kanë zgjedhjet në këtë komunitet ku në një garë mes Spahiut dhe Ylli Gurrës, ka fituar kandidatura…

Umeri r.a. dhe namazi i tij

Umeri r.a. e kishte zakon që të falej tërë natën dhe qante aq shumë, saqë në faqet e tij i ishin shfaqur dy linja të përhershme të errëta nga lotët. Abdullah ibn Sheddadi r.a. rrëfen se një ditë Umeri r.a. ishte duke e udhëhequr namazin…

Le të themi in sha Allah, përndryshe…

Gjatë hutbes së xhumasë, imami fliste rreth rëndësisë së të thënurit "in sha Allah" (nëse do Allahu xh.sh.) ndërsa planifikojmë të bëjmë diçka në të ardhmen. Pas disa ditësh një njeri që e kishte falur namazin e xhumasë në atë xhami dhe…