Arkiva mujore

Februar 2019

Erbaş: Islamofobia ka kaluar çdo masë

Kryetari i Drejtorisë për Çështje Fetare të Turqisë, Ali Erbaş sot në Stamboll deklaroi se islamofobia ka kaluar çdo masë dhe ka ardhur në nivel të anti-Islamit, raporton Anadolu Agency (AA). Erbaş në ligjëratën e tij në Universitetin…

Koha në të cilën horrat do ta kanë fjalën kryesore në shoqëri

عن أبي هريرة رضي الله عنه قال: قال رسول الله صلى الله عليه وسلم: سيَأتي علَى النَّاسِ سنواتٌ خدَّاعاتُ يصدَّقُ فيها الكاذِبُ ويُكَذَّبُ فيها الصَّادِقُ ويُؤتَمنُ فيها الخائنُ ويُخوَّنُ فيها الأمينُ وينطِقُ فيها الرُّوَيْبضةُ قيلَ وما…

Mrekulli dhe elokuencë kuranore

Dy fjalët e Kuranit: el-rixhs (الرجس) dhe el-rixhz (الرجز)   - Cili është dallimi në mes të fjalës el-rixhs (الرجس) dhe el-rixhz (الرجز) në Kuran? - A ka ndonjë mrekulli prapa saj .... Çdo fjalë që e…

Peshkatarët, namazi dhe nafaka e tyre

‎(Tregim këshillues)‎ Një grup muslimanësh shkuan në Detin e Kuq për të peshkuar. Atje në anije i kaluan tri ditë ‎dhe tri net, por nuk e gjuajtën asnjë peshk. Pesë namazet e përcaktuara ditore i falen në ‎rregull dhe me kohë. Ndërkaq,…