Arkiva ditore

30/01/2019

Kryeqendrat e Shtetit Osman

BURSA: Me marrjen e qytetit Bursa nga Orhan Bej në vitin 1326 u bë kryeqyteti i parë e Shtetit Osman. Bursa nga viti 1326 deri në vitin 1365 ka qenë kryeqyteti i shtetit Osman. EDIRNE: Nga viti 1365 deri në vitin 1453 ka qenë kryeqyteti…

Zekati për vilë

PYETJE: Kam trashëguar një vilë, e cila në fakt është një hapësirë e tepërt jetese, andaj më intereson qëndrimi islam mbi posedimin e një vile të tillë dhe detyrimet pronësore eventuale, siç është dhënia e zekatit për të.  …

Imami i vjetër dhe xhemati nga diskoteka

Ngjarjen e ka treguar një djalë nga të penduarit, i cili ka thënë: "Në lagjen tonë ishte një xhami e vogël. Imami i saj ishte një hoxhë plak. Një ditë ai doli para xhematit dhe pyeti: “Çka po ndodh me njerëzit e lagjes? Çdo ditë janë…