Arkiva ditore

27/01/2019

Le të jemi të sinqertë

Nëse e vendosni në një film, tërë jetën tuaj, të gjitha detajet e saj, duke folur sinqerisht, a do ta ‎kishit shikuar ju atë film?‎ Dhe le të bëjmë pyetje:‎ ‎- A do t’ju vinte mirë që ta tuboni familjen tuaj rreth TV, për ta shikuar…

A e dini se kur ka ardhur kafeja në Anadoll?

Sipas disa gojëdhënave “kafja” u soll në Turqi në vitin 1555 nga ana e dy sirianëve të quajtur Hutm dhe Shems. Gjatë sundimit të Sulltan Sulejmanit të Madhërishëm, Guvernatori i Jemenit, Ozdemir Pashai, e shijoi këtë pije shumë dhe e…

Sulm ndaj një xhamie në Gjermani

Thyhen xhamat e një xhamie në qytetin Menden të Landit t Renanisë Veriore-Vestfalisë. Xhamia Jeshile e Mendedin që është e lidhur me Unionin Kombëtar të Komunitetit Islam (IGMG) është sulmuar në orët e para të mëngjesit të sotëm…

Si shikimi pornografik ndryshon trurin

Në kohën bashkëkohore padyshim është vërtetuar që struktura e trurit është e ndryshueshme. Kjo strukturë ndryshon me përvojat tona dhe formon rrugë dhe lidhje që korrespondojnë me atë që shohim, dëgjojmë dhe mësojmë. Nga shqyrtimet…