Arkiva ditore

25/01/2019

A po u vjen fundi vlerave njerëzore? (I)

Prof. dr. Kudret BÜLBÜL* Perëndimi, që nuk po mund të fitojë mjaftueshëm nga proceset e globalizimit, a po heq dorë nga globalizimi? A po kthehet përsëri në epokën e shtet-kombeve? Njeriu që jeton vetëm si pasojë e shpërbërjes së…

Çfarë është shirku ?

Shirk eshte term teologjik islam dhe eshte fjale arabe qe do te thote ortak. Me fjalen shirk kuptohet: "Ti besh Allahut xh.sh shok (ortak) apo te adhurosh zota te shpikur pershembull ata qe besojne ne: statuja, butna, diellin, henen, gurin…

Imam Evzai këshillon halifen Xhafel El-Mensur

Me 16 janar të vitit 774 ka vdekur ima El-Evzai, njëri nga dijetarët më të mëdhenj në historinë e Sh’amit. Ka mësuar para autoriteteve më të mëdha islame të kohës së tij: Imam Ebu Hanifes, Imam Malikut, Sufjan Eth-Thevrit, Hasan El-Basriut…