Si ta dimë se All-llahu na e ka pranuar namazin?

Si ta dimë se All-llahu na e ka pranuar namazin?

Ka një pjesë shumë të bukur në Kuran: “Ka shpëtuar ai që është pastruar, që e përkujton madhërinë e Zotit të vet dhe falet (Sureja A’la, 14-15)”.

Kjo rënditje nuk është e rastësishme, sikur All-llahu na thotë: “Namazin e fal ai që punon me veten, pastron zemrën, përmirëson sjelljen dhe i cili përkujton All-llahun edhe jashtë namazit.”

Shohim njerëz të cilët falen, mirëpo aspak nuk kujdesen për sjelljen ndaj të tjerëve e as që e dine se cili duhet te jetë preokupimi kryesor në jetë.

A. D.

(Islampress)

Nga e njëjta rubrike