Arkiva ditore

05/01/2019

Shtëpi-xhennet, xhami-xhennet, minber-xhennet!

Njerëz pa fund, si dallgë deti, që nuk ka fund, përtej horizontit, në një ditë të qetë me rreze dielli, qe reflektojnë mbi sipërfaqen e pamatur, si një pikturë e pashembullt e artit të pazbuluar..! Njerëz të qeshur, të qetë, të mbushur…

Tregimi për fëmijën e verbër

Një djalë i verbër ishte ulur në shkallët e një ndërtese me një kapelë midis këmbëve të tij. Ai ‎mbante një shenjë në të cilën shkruante:‎ ‎"Unë jam i verbër, ju lutem për ndihmën tuaj!” Në kapelë kishte vetëm disa monedha të vogla.‎…

Programi edukativ i El-Gazaliut

Imam Gazaliu ka ekspozuar një program rreth edukimit të fëmijëve i cili është hartuar në formën e obligimeve të prindërve ndaj fëmijëve, si vijon: Ta edukojë dhe riedukojë, t’ia mësojë tiparet e bukura dhe pozitive, por gjithashtu ta…