Arkiva ditore

01/01/2019

A lejohet shitja e viagrës?

Pyetja: A është e ndaluar (haram) shitja e viagrës? Përgjigjja: Nuk është e ndaluar shitja e këtij lloji të ilaçit, njëjtë sikur edhe barnat e tjera. Ky medikament, apo mjeti stimulues, mund të përdoret për qëllime pozitive, siç…

Muratori dhe shtëpia që ndërtoi

Një murator shumë i zoti tashmë ishte plakur dhe i ishte afruar pensionimit. Ai i tha punëdhënësit të tij se tashmë donte që ta linte punën e ndërtimit të shtëpive dhe dëshironte të jetonte më shumë afër familjes së vet. Atij do t’i…

Mesazhe atyre që kënaqen në diskutime

Në ndërveprimin midis njerëzve janë të pranishme forma dhe lloje të ndryshme të ‎komunikimit. Disa flasin, disa dëgjojnë, disa pyesin, disa përgjigjen, disa bisedojnë, disa ‎pëshpërisin, disa bëjnë zhurmë, disa grinden, disa diskutojnë,…