Arkiva ditore

30/12/2018

Çallma e Pejgamberit a.s.

I Dërguari i All-llahut s.a.v.s. vinte përgjithësisht në kokë një qylaf të quajtur «kalansuve», mbi të mbështillte çallmën, skajin e lirë të së cilës e lëshonte të varur pas shpatullave. (Imam Tirmidhiu). I Dërguari i All-llahut s.a.v.s.…

Disa shikime nuk do të ulen kurrë, andaj kujdes!

Kur Omer ibn Hattabi (r.a.) u ndalonte diçka njerëzve, ai do ta tubonte familjen e tij dhe do t’u thoshte: “إني نهيت الناس كذا وكذا، وإن الناس لينظرون إليكم نظر الطير إلى اللحم، وأيم الله ! لا أجد أحداً منكم فعله إلا أضعفت له العقوبة…

27 vjet nga sulmi i parë ndaj Jasharëve

Para 27 vjetëve më 30 dhjetor 1991 rrethuan Jasharajt e Prekazit. Atëherë Adem Jashari me shok ishte kthyer nga stërvitjet ushtarake në Shqipëri, e për këtë ishin në dijeni sigurimi shtetëror jugosllav dhe nisën operacionin e arrestimit,…