Arkiva ditore

24/12/2018

‎ “Kam shumë para, por nuk kam nënë”

‎(Tregim këshillues)‎ Ne ishim një familje shumë e varfër. Një ditë më ftuan shokët që të dalim për të pirë kafe. I ‎kërkova nënës para, por ajo vetëm ma hodhi një shikim, të cilin unë e di se çka do të thotë. ‎Vetëm u ktheva dhe shkova…

Po nëse BE-ja shpërbëhet?

Prof. dr. Kudret BÜLBÜL* E ardhmja e Bashkimit Evropian ka nisur të diskutohet seriozisht prej disa vitesh për shkak të vendimit të Britanisë së Madhe për t’u larguar (Brexit), reagimeve në Itali dhe disa shtete të tjera anëtare të…

Manifestim në Kavajë të Shqiprisë

22 dhjetor Kavajë Muftiu i Muftinisë së BFI të Strugës Mr. Salim Sulejmani me autorizim të kryetarit të Bashkësisë Fetare Islame Reis ul-ulema Haxhi Sulejman Ef. Rexhepi, mori pjesë në manifestimin për nderë të Ditëlindjes së Pejgamberit…

Përse Musa a.s. duhej ta hidhte shkopin?

Ç’është ajo që mban në dorën e djathtë, o Musa?” Ai u përgjigj: “Ky është shkopi im, me të cilin mbahem dhe shkund gjethe për dhentë e mia; më shërben edhe për pun të tjera”. (Allahu) i tha: “Hidhe atë (shkopin), o Musa.” Disa…