Arkiva ditore

19/12/2018

Vjen në shtëpi nga puna i mbushur me shqetësime?

‎(Lexojeni këtë tregim të mençur ...)‎ Me një rast e punësova një zdrukthëtar të klasës së lartë që të më ndihmojë për ta rinovuar ‎shtëpinë e vjetër fushore, dhe sapo e përfundova ditën e parë të vështirë në atë punë. I ‎pëlciti goma…

Cilat janë meritat tona?‎

Brezat e parë të muslimanëve e zhvilluan shkencën duke i përkthyer veprat e lashta filozofike ‎dhe duke shkruar vepra origjinale. ‎ Ata e sollën matematikën dhe me të zeron, sistemin decimal, numrat arabë, të cilët edhe sot ‎quhen ashtu.…

Veprimtaria fetare e Muhidin efendi Ahmetit

Te Hoxha i nderuar takoheshin kultura dhe dija e Lindjes dhe e Perëndimit. Kjo e bënte të veçantë dhe e dallonte atë nga të tjerët. Ligjëratat fetare të Muhidin efendiut shtriheshin anembanë Shqipërisë, duke filluar nga: Tirana, Elbasani,…