Arkiva ditore

13/12/2018

Në Islam thirr me shembull personal

Ebu Hurejre (r.a.) tregon: “Te Pejgamberi (savs) erdhi një burrë i cili jetonte jashtë Medinës dhe sapo e kishte pranuar Islamin. Ai i tha Pejgamberit (savs): ‘Unë jam shumë i nevojshëm, andaj më ndihmo!’ Pejgamberi (savs) i dha diçka dhe…

Dy përshkrime të jashtëzakonshme të Jakubit a.s. në Kuran

I pari: وَابْيَضَّتْ عَيْنَاهُ مِنَ الْحُزْنِ فَهُوَ كَظِيمٌ “dhe nga pikëllimi iu zbardhën të dy sytë, po i përmbajtur (nga pikëllimi)” (Jusuf, 84.). I dyti: وَاذْكُرْ عِبَادَنَا إِبْرَاهِيمَ وَإِسْحَاقَ وَيَعْقُوبَ أُولِي…

Si ishte i Dërguari ynë s.a.v.s.

Ishte prej atyre që falte më së shumti… Që nga koha kur ishte në Meke dhe përjetonte lloj lloj vuajtje dhe ofendime, Allahu i Madhërishëm e këshilloi: “E ti (Muhammed) sillu me zemërgjerësi”.(Hixhr, 85). Në këto situata udhëhiqej nga…

Vallë rënia e Evropës?

Prof. dr. Kudret BÜLBÜL* Në Francë dhe në disa vende evropiane kanë shpërthyer prej disa javësh protesta intensive të “Jelekëve të Verdhë”, të shoqëruara me plaçkitje dhe zjarrvënie. Sipas autoriteteve zyrtare, vetëm gjatë fundjavës së…

Interpoli heq nga buletini i kuq Jusuf Al-Karadavin

Ish-kryetari i Unionit Botëror të Dijetarëve Myslimanë, Jusuf Al-Karadavi u hoq nga lista e të kërkuarve me buletin të kuq të Organizatës Ndërkombëtare të Policisë (Interpol). Në komunikatën me shkrim të lëshuar nga zyra e Karadavit për…