Arkiva ditore

11/12/2018

Fuqia e sexhdes

Njëherë në SHBA një musliman i mirë me prejardhje nga Afrika, i cili dallohej edhe nga pamja e tij e jashtme se ishte musliman, ishte duke shkuar për në shitore që të blente ca gjëra të nevojshme. Derisa ishte duke ecur, atij iu afrua një…

Muslimanët e Ballkanit dhe Turqia

Sipas të dhënave zyrtare numri i myslimanëve që jetojnë në 10 vendet e Ballkanit është mbi 8 milionë. Myslimanët që jetojnë në këtë rajon kryesisht janë suni, krahas kësaj në Shqipëri jetojnë bektashinjtë, ndërsa në zonën e Dobruxhas më të…

Vlera e leximit të Kuranit Fisnik

Mësuesi i njerëzimit, pejgamberi Muhamed (savs), ka thënë:‎ ‎“Më të mirët dhe më të vlefshmit midis jush janë ata që e mësojnë Kuranin dhe ua ‎mësojnë të tjerëve. Ai në zemrën e të cilit nuk gjendet asgjë nga Kurani është si një ‎shtëpi…