Arkiva ditore

07/12/2018

Qëndrimi i muslimanëve në vendet joislame

Pyetja: Kërkoj prej dijetarëve të respektuar, Zoti i shpër­bleftë, të më përgjigjen përkitazi me qëndrimin e muslima­në­ve në shtetet joislame (Biladu-l-Kufër). Dëshiroj që për­gji­gjja të jetë e mbështetur në fakte fetare nga Kur’ani,…

Dje Ertugrul, sot Erdogan! (VIDEO)

Ilahisti i famshëm Mahir Zain, para disa muajve lëshoi një këngë që ia kushtoi presidentit Turk Rexhep Taip Erdogan. Në atë këngë Mahir Zain mes tjerash thotë: "Dun Ertugrul, bugun Tayyip Erdogan", çka do të thotë: "Dje Ertugrul, sot…

Faleminderit Omer ibn Hattabit (r.a.)

- Faleminderit Omer ibn Hattabit (r.a.), nga biografinë e tij kam mësuar që të mos dëshpërohem dhe mos ta humbas besimin në asnjë njeri, sepse udhëzimi, ashtu sikur edhe mashtrimi, janë më afër për njeriun sesa lidhëza në këpucën e tij.…