Arkiva ditore

05/12/2018

Islami në Pukë viti 1523

Perhapja e fese islame ne rrethin e Pukes sipas disa te dhenave daton pas vitit 1523. Familje fisnike te bajrakut te Kabashit behen mysliman. Ne vitin XVI Osmanet krijuan "Sanxhaqet" dhe ne krye te tyre vendosen Sanxhakbeun, Ne kete…