Arkiva ditore

04/12/2018

“Xhamia e Behlul Dânës”…

Tregohet se disa njerëz po ndërtonin një xhami dhe teksa ishin duke e ndërtuar erdhi Behlul Dâna, i cili i pyeti: “Çfarë jeni duke bërë?”; Njerëzit iu përgjigjën: “Jemi duke ndërtuar xhami.”; “E përse” - i pyeti ai. “Si përse? Ne dëshirojmë…

Xhamia e kristaltë në Malajzi

Në parkun e Trashëgimisë Kulturore Islame, e vendosur në ishullin Wan Man në Malajzi, gjendet njëra nga xhamitë më të veçanta në botë. Është e veçantë, sepse është ndërtuar prej çeliku, xhami dhe kristali, andaj është quajtur edhe xhamia…

Gusli e zëvendëson abdesin

Esselamu alejkum! Profesor i nderuar, desha te informohem se sa është në rregull nëse gjatë pastrimit (larjes) mjaftohemi vetëm me marrjen e guslit. A është kjo në rregull, apo se duhet të merret edhe abdes? Përgjigja:…

Shpjegimi shkencor i ngjarjes nga kaptina Jusuf

Allahu i madhërishëm në Kuranin fisnik urdhëron e thotë: “E kur ajo dëgjoi për ato pëshpëritjet e tyre, dërgoi t'i thërrasë ato, u përgatiti vendmbështetje dhe secilës prej tyre i dha nga një thikë e tha: "Dilu para atyre!" Kur e panë atë,…

Bahçeli qorton konferencën gjermane mbi islamin

 Kreu i partisë turke Lëvizja Nacionaliste (MHP), Devlet Bahçeli, ka kritikuar sot Konferëncën mbi Islamin që u mbajt në Gjermani javën e kaluar, duke e quajtur "një skandal", raporton Anadolu Agency (AA). Në një adresim para anëtarëve të…

Faleminderit Sulejmanit (a.s.)

- Faleminderit Sulejmanit (a.s.)! Nga tregimi tij kam mësuar që të mos bëhem kryeneç e të mburrem me arritjet e mia si të isha unë krijuesi i tyre, por çdo begati dhe mirësi t’ia atribuoj Allahut të Plotfuqishëm, ashtu siç bëri Sulejmani…