Arkiva ditore

02/12/2018

Aromë e këndshme nga varri

Një grup dijetarësh po udhëtonin përmes disa fshatrave të Pakistanit. Kur arritën tek një fshat i caktuar, një grup njerëzish erdhën tek ta dhe kërkuan që të gjithë së bashku të shkonin tek një varrezë që gjendej atypari. Kur arritën tek…

“Turqia gjithnjë i ka prirë kauzës palestineze”

"Urojmë që ky solidaritet të jetë i dobishëm për kauzën palestineze. Tashmë presim që komuniteti ndërkombëtar të shfaq ndjeshmëri në këtë aspekt dhe të bëjë hapa konkretë", tha Kiran në një aktivitet zhvilluar  në Ankara me rastin e Ditës…

Skllavëria moderne

Edhe pse skllavëria është e ndaluar në të gjithë botën, "skllavëria moderne" me formatin e saj të ri vazhdon të jetë një nga problemet më të rëndësishme të njerëzimit. Në botë ka më shumë se 40 milionë skllevër modernë, ku shumica janë gra…

Indonezi, miliona njerëz mblidhen në protesta

Disa miliona njerëz u mblodhën në një tubim në Indonezi për të mbështetur "Grupin e Veprimit 212", raporton Anadolu Agency (AA). Më 2 dhjetor 2016, një organizatë e quajtur "Grupi i Veprimit 212" organizoi demonstrata drejtuar kundër…

WSJ: Princi saudit urdhëroi vrasjen e Khashoggit

Agjencia Qendrore e Inteligjencës (CIA) pohon se princi i kurorës i Arabisë Saudite, Mohammed bin Salman, mund të ketë urdhëruar vrasjen e gazetarit Jamal Khashoggi përmes mesazheve që ai ia ka dërguar drejtuesit të skuadrës së ekzekutimit…

Faleminderit Jusufit (a.s.)

- Faleminderit Jusufit (a.s.)! Nga tregimet kuranore për sprovat e tij jetësore, mësova se disa njerëz na urrejnë për shkak të përparësive tona, dhe jo për shkak të mangësive tona. Jusufin (a.s.), e urryen për shkak të bukurisë dhe mirësisë…