Arkiva ditore

25/11/2018

Tatim për xhamitë në Gjermani

Javën e ardhshme në Berlin rimblidhet për herë të parë pas disa vitesh Konferenca Gjermane e Islamit. Sekretari i Shtetit për Vendlindjen në Ministrinë e Punëve të Brendshme të Gjermanisë, Markus Kerber, (CDU) u shpreh të shtunën (24.11)…

Vlera e heshtjes

Për të parë zogjtë është e nevojshme të bëhesh pjesë e heshtjes. - Robert Lynd "Sa e sa njerëz kemi parë që i ka shkatërruar të folurit e tyre, mirëpo asnjëherë nuk kemi parë apo dëgjuar dikë që e ka shkatërruar heshtja. Andaj, fole…

Egjipt, gjendet varri 4 mijë vjeçar i faraonit

Në provincën El-Uksur të Egjiptit është gjetur varri 4.000 vjeçar i një faraoni, transmeton Anadolu Agency (AA). Në njoftimin nga Ministria e Antikiteteve, thuhet se në anën perëndimore të Lumit Nil është gjetur varr 4.000 vjeçar i një…

Djaloshi me emrin Muhamed

Thuhet se një nga halifët e zakonshëm në mesin e stafit të tij e kishte një djalosh të zgjuar dhe të mençur që quhej Muhamed. Djaloshi ishte gjithmonë me zell dhe në kohë i kryente të gjitha detyrat me të cilat e obligonte halifi, dhe…