Arkiva ditore

22/11/2018

A po e ndjekim Pejgamberin alejhis-selam?

Të dashur vëllezër, xhemat të nderuar Allahu i Plotfuqishëm e dërgoi Muhamedin (savs), si pejgamber për mbarë njerëzimin. Për të varfër dhe të pasur, për të famshëm e jo të famshëm, për arabët dhe joarabët, për të bardhët dhe të zitë,…

Muhammedi a.s. pyet: Çfarë është kjo ?

Tregohet se nje dite profeti Muhammed a.s. po vizitonte tregun. Ai i afrohet nje tregtari i cili shiste grure. Muhammedi a.s. fut dore ne grumbullin e grurit ku ndjen lageshti, dhe Muhammedi a.s. pyet: Cfare eshte kjo lageshti? Tregtari i…