Arkiva ditore

17/11/2018

Çfarë pason nëse e konsumojmë Haramin (të ndaluarën)

Bismil-lahirr-rrahmanirr-rrahim Allahu xh.sh. thotë: يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا كُلُوا مِن طَيِّبَاتِ مَا رَ‌زَقْنَاكُمْ وَاشْكُرُ‌وا لِلَّـهِ إِن كُنتُمْ إِيَّاهُ تَعْبُدُونَ "O ju që besuat, hani nga të mirat që u kemi dhënë dhe…

Vështrime mbi tolerancën – Muhamed B. Sytari

Këto ditë po lexoj paralelisht tre libra me vlerë mbi 'tolerancën' ndërfetare dhe historinë e muslimanëve (përfshi shqiptarët) në raport me tjetrin, kushdo qoftë ai në pikëpamje fetare, etnike, kulturore, njerëzore e përtej. Librin e…

Historia e Xhamisë së dy Kibleve

Disa mendjelehtë (nga ithtarët e Librit) do të thonë: “Ç’i ktheu ata prej kiblës së tyre?” Thuaju: “Të Allahut janë Lindja dhe Perëndimi. Ai udhëzon kë të dojë në rrugën e drejtë”. (Kur’ani 2:142) Thuajse 18 muaj pas themelimit të…

Myftiu Sytari u kujton vrasësve: Zotit nuk i ikni dot!

Myftiu i Shkodrës Muhamed Sytari, ka përcjellë një mesazh pas valës së krimit në këtë qytet, ku vrasja më e e fundit u regjistruar dy ditë më parë. Sipas tij nuk janë vetëm vrasjet ata që po e godasin jetën e pëditshme, por dhe fenomene të…