Arkiva ditore

02/11/2018

Mrekullia e Allahut në krijimin e devesë

Deveja njihet nga të gjithë si kafsha që i reziston gjatë etjes, por përveç kësaj çfarë e bën devenë kaq të mrekullueshme? Allahu i Madhëruar thotë në Kuran: “Vallë, a nuk i shohin devetë, se si janë krijuar?!” (El Gashije, 17). Po të…

SHBA dhe Turqia heqin reciprokisht sanksionet

 Departamenti Amerikan i Thesarit hoqi sanksionet ndaj ministrit të Brendshëm turk, Süleyman Soylu dhe ministrit të Drejtësisë, Abdülhamit Gül, transmeton Anadolu Agency (AA). Sipas një njoftimi Departamenti Amerikan i Thesarit, bëhet e…

Arkitektura Islame e hershme

Nga: Ali BARDHI Në historinë e religjioneve vërejmë se fetë e njohura se bashku me besimin kanë sjellë edhe artin. Me fjalë të tjera arti i së kaluarës në përgjithësi ka lindur nga ndikimet e besimeve dhe është zhvilluar nën varësin e…