Kosovë, kryetari i Diyanetit të Turqisë takohet me myftiun Tërnava

Kryetari i Çështjeve Fetare të Turqisë (Diyanet), Ali Erbaş në kuadër të vizitës së tij në Prishtinë sot është pritur në takim nga kryetari i Bashkësisë Islame të Kosovës, Myftiu Naim Tërnava, raporton Anadolu Agency (AA). Erbaş ndodhet në Kosovë për të realizuar vizita të ndryshme dhe për të marrë pjesë në hapjen e programit […]

Islamistikë

Tradita e mevludit te myslimanët

Prof. Dr. Qazim Qazimi Në historinë e lavdishme tё Islamit, është i njohur përkushtimi, nderi e respekti që kanë shprehur besimtarët ndaj Pejgamberit tё tyre Muhamedit (a.s.), që nё ditët e para, nё kohën e sahabeve, e nё vazhdimësi deri nё ditët e sotme. Mënyra e shfaqjes së dashurisë ndaj Pejgamberit (a.s.), ndër breza, është […]

Trashëgimi

Myftiu Tërnava dhe kryetari i Dijanetit vizituan tyrben e Sulltan Muratit

Kryetari i Bashkësisë Islame të Kosovës, Myftiu Naim ef. Tërnava dhe kryetari i Dijanetit të Turqisë, prof. dr. Ali Erbash, pas vizitës së lokacionit për ndërtimin e Xhamisë Qendrore, vizituan tyrben e Sulltan Muratit në Mazgit. Tyrbja e Sulltan Muratit është një monument i trashëgimisë kulturore, i ndërtuar në vitin 1389. Kjo është vepra më […]

Shtojcë

Shkencëtarët: ‘Selfie’ shkakton narcizëm

Hulumtimet shkencore të Universitetit Swansea tregojnë se ‘selfie’ shkakton narcizëm, transmeton Anadolu Agency (AA). Rezultatet e një studimi të gjerë të universitetit prestigjoz britanik tregojnë se publikimi i shpeshtë i ‘selfie’-ve në rrjetet sociale mund të shkaktojë sjellje narcizoide. Hulumtimi tregon se personat të cilët disa herë kanë publikuar foto dhe video në internet, është […]

Pyetje & Përgjigje

Më shumë nga Islamistika

Opinione

Citat

“Dhe Ne nuk të kemi dërguar ty (o Muhamed), veçse si mëshirë për botët”

(El-Enbija:107)

Reklamë

Limani Immo

Zhvillim, ndërmjetësim dhe shitje të pasurive të patundshme

 

Limani Neshat
Pronar / Immobilienmakler

Kliko këtu dhe vizito faqen!

 

Facebook

Video

Fotogaleri